Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: October, 2009

Es el mateix la realitat quotidiana i la mediatica?.

Posted by Jordi Mora on Tuesday, October 27, 2009, In : Mitjans de Comunicació 

Hola, bona tarda a tothom.

El plantejament del tema d´avui es d´alló més important, donat que vivim en un món a on moltes vegades es confon la crua i dura realitat quotidiana, es a dir, el viure dia a dia amb els recursos que la societat ens proporciona i l´altre realitat : la “mediatica” o aquella que s´ens impossa  amb i pels mitjans de comunicació, la qual ens reflecteix o ens mostra, una forma de vida més o menys ficticia, on tot sembla que sigui meravellós en la gran...


Continue reading ...
 

I els nens, qui se’ls escolta?

Posted by Paquita Zaragoza on Sunday, October 18, 2009, In : Educació 
D’entrada calia saber quan diem nen a quines edats ens referim. Això va ser el primer que em vaig plantejar per fer l’ introducció al tema d’avui. Vaig comprovar que nen és sinònim d’infant i d’acord amb La Convenció sobre els Drets de l’ Infant de les Nacions Unides proclamat el 1989, es considera infant a tot individu menor de 18 anys.

És una franja molt àmplia, per això tot el que es dirà a continuació tindrà més o menys aplicacions segons l’edat en que pensem.

L’...

Continue reading ...
 

És el mateix: desig, caprici o anhel?

Posted by Francesc Castell on Monday, October 12, 2009, In : Psicologia 

L’enyorat rector Mossèn Martí Amagat, deia que tot i que pogués semblar al contrari, per a ell el llibre més important no era la Bíblia, sinó que era el diccionari.


Tot fent-li cas, he anat al diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans per trobar el significat d’aquest tres mots. Intuïm que semblants, però amb força matisos.

Ho veiem:
-Desig: atracció forta envers una persona o una cosa
Aquí  ja he trobem una voluntat de possessió
-Anhel: desig vehement
Sinònim d’ànsia o i...

Continue reading ...
 

On rau l’autoritat?

Posted by Alex Acero on Sunday, October 4, 2009, In : Educació 

La paraula autoritat prové del llatí «auctoritas», que a la Wikipèdia es defineix d’aquesta manera ...              

«En Dret romà s'entén per auctoritas una certa legitimació socialment reconeguda, que procedeix d'un saber i que s'atorga a una sèrie de ciutadans. Ostenta la auctoritas aquella personalitat o institució, que té capacitat moral per emetre una opinió qualificada sobre una decisió. Tot i que aquesta decisió no és vinculant legalment, ni pot ser imposada, té...


Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.