Programa del 20/12/2011

    Quan es parla d’intel·ligència emocional, segur que pensem amb les emocions: estar content, estar trist, o enrabiat, estar feliç o melancòlic. Però que passa quan aquestes emocions s’afegeixen a l’ intel•ligència?, doncs volem expressar que es fa referència al seu control, de la seva gestió, de saber el que ens estar passat en cada moment, des de el que sentim en la part mes interior del nostre ser i a com això es transmet en el nostre cos físic. Os posaré un exemple quan ens enamorem sentim pessigolletes es el estomac, quan ens enfadem sentim aquest foc que ens puja des de baix i ens fa ser impulsius i fa que ens barallem. Aquestes sensacions físiques son un avís del que estem sentin i les hem de conèixer precisament pe deixar de ser impulsius, deixar de ser animals i actuar amb la raó.
    Així que la intel•ligència emocional consisteix en utilitzar la raó per no actuar instintivament  o espontàniament, es tracte de la gestió de les emocions. A diferencia dels animals, els humans aquesta la raó i coneixement es el què ens defineix com a tal. La finalitat d’aquest raonament en les emocions es aconseguir l’equilibri entre el nostre interior i el món social que ens envolta.
    Entrem al segon punt de la qüestió, l’ intel•ligència sexual i ara si que entrem en un tema tabú, si ja ens costa parlar de les nostres pròpies emocions, del què sentim, doncs encara més si entrem en el tema de la sexualitat. La fita del treball utilitzar l’ intel•ligència en el món sexual, es per aconseguir una estabilitat emocional en la vida sexual, en aquest món íntim i personal que el normal es compartir amb la parella. No es més que la gestió de les emocions, utilitzar la raó en les relacions sexuals. Els autors sobre aquest tema (Sheree Conrad  i Michael Milburn, professors e investigadors de la Universitat de Massachussets-EUA), el primer llibre que van editar l’any 2002 parlen de el saber sexual, qualitat que es pot quantificar i mesurar.
    De la mateixa manera que treballar les emocions ens donen una estabilitat en la nostra vida social i millora la nostra relació amb el demés, el treball a nivell sexual en dona una millora en les relacions intimes en parella. En el món hi ha moltes persones intel•ligents que viuen grans passions sexuals que condueixen a una vida en parella frustrada, insatisfactòria o inexistent, cosa que es podria evitar si primer sabem el que sentim i desprès en parlem.
    Tot això, definicions de llibre, ara sabem el perquè, sabem de què parlem i el què podem aconseguir. Però el més difícil de trobar es el com. La meva pregunta es la següent? Estem preparats avui día per parlar d’aquest tema? Podem parlar d’aquest tema amb els nostres fills? Parlem de la sexualitat amb llibertat o només en parlem per fer l’acudit fàcil?
    Avui dia, en aquesta vida social dispersa on moltes persones viuen només per divertir-se i passar-s’ho be, es més em refereixo a molts joves i no tant joves on sembla que la fita es viure emocions fortes. On entra l’intel•ligencia sexual aquí?
    Aquest es el punt de l’interrogant, i per no perdre el costum, hi ha  una pregunta n’obre un munt més.