Encara no fa una setmana va morir Steve Jobs.
El fundador de Apple ha aconseguit en pocs dies desbancar qualsevol campanya mediatica que s'hagi volgut pssar en marxa.
No és gents freqüent que fets d'aquest tipus facin corre els sistemes digitals de comunicació a la velocitat que hem vist aquest dies. Però que podiem esperar de la persona que els va inventar. No ens equivoquem, Steve Jobs no va inventar tot el que hi ha a la xarxa en sistemes digitals de comunicació, però si va ser el primer que va fer un ordinador abastable a la quotidianitat.
Quan estaba a la universitat Steve Jobs va fer un curs sobre caligrafia. Ostres! direu, i això és tant important? i la resposta que podem donar és un si rotun. Steve Jobs va començar a coneixer els sistemes d'escripture per adaptar-los als ordinadors fent aquest curs sobre les caligrafies Serif i Sans Serif. I deu anys més tard els va incorporar a la primera computadora Macintosh.
Steve Jobs va ser un creador, un innovador que vivia sempre en el futur però també sempre amb una mirada cap el passat. Com el mateix deia "No poden conectar els punts mirant només cap el futur; només ho poden fer mirant cap el passat."
Avui vivim en un món on la velocitat vertiginosa a la que succeixen les coses no ens permet per res la reflexió del que estem fent, de perquè ho fem i amb quin sentit ho fem. Això moltes vegades s'ens relevarà en el futur, però mirar al passat és un exercici que no hem de deixar de fer.
Voldria en l'interrogant d'avui plantejar una de les coses que Steve Jobs va dir en un conegut discurs a una universitat norteamericana.
"La única manera de fer un gran treball és esitmant alló que fem"
I ell encoratjava els estudiants que es graduaven aquell any a cercar alló que veritablement estmessin per treballar i seguir endevant en les seves vides.
Steve Jobs proposava "Han de trobar alló que estimen"
I podem traslladar aquesta frase a la nostra audiència i podem possar aquí l'interrogant:
Busqueu alló que estimeu?