Agafa paper i llapis; vull que apuntis quins somnis desitges.
Al fer l´exercici, quants te´n surten? A que no has escrit més de cinc?
Tenim por a somiar? Els reprimim? Per què?
Els somnis son desitjos idealitzats que moltes vegades es veuen tan grans o tan llunyans que no creiem que es puguin realitzar.
El somnis com que provenen d´allò irreal  no estan ben considerats. A més culturalment es relaciona amb  persones que no toquen de peus a terra i son  poc realistes (els somia truites). Ens allunyen de la realitat?
Els somnis s´ubiquen a l´hemisferi dret del cervell junt a la passió, la imaginació i les emocions. En canvi les metes es formen a l´hemisferi esquerre i son més realistes i de caràcter més pràctic. Es per això que no parem atenció als nostres somnis?
El somni es la nostra més profunda expressió d’allò que volem, la declaració d´un futur desitjat. Dona un sentit de possibilitat més que de probabilitat. Els valors lligats als somnis son les il•lusions, entusiasme, motivació, passió, optimisme i l´esperança entre d´altres. A diferencia de les metes, els somnis no estan limitats a allò que un pot o no fer; ni tan sols s´aturen davant  creences limitants. Ens sentim lliures per somiar?
El somni es pot considerar com la primera etapa d´un propòsit, es a dir, tota acció aconseguida, primerament era un somni  i que d´alguna manera s´ha materialitzat.
Son necessaris els somnis?  Es pot viure sense ells?
Que ens impedeix aconseguir els nostres somnis?
Hi han somnis comuns a tota la humanitat?
Martin Luther King no va dir: “tinc un pla o tinc una meta” sinó que va dir: “Tinc un somni”  El somni de la igualtat racial era molt difícil d´aconseguir però va arribar al cor de molta gent i va esdevenir una resposta que va canviar la història de tota una nació. Va ser a partir d´un somni.

Anna Solanes

Música escollida: “Buscando Visa para un Sueño” Juan Luís Guerra  (1989)
                               “No dejes de soñar” Manuel Carrasco
Lectura recomanada:
Entrevista  de Victor Amela a Antoine Filissiadis
https://darioyoga.wordpress.com/2012/03/05/entrevista-la-contra-de-la-vanguardia-antonie-filissiadis/