Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: April, 2010

On rau l’equilibri d’un mateix?

Posted by Eva Martín on Monday, April 26, 2010, In : Psicologia 

En el decurs de la vida, ens trobem en ocasions davant de situacions complicades, on es posen a prova els nostres valors personals, la nostra coherència, el nostre codi ètic de conducta, les nostres creences... estarem davant de moments on  l’estat del nostre equilibri personal serà important per afrontar aquestes adversitats que se’ns poden presentar.

On rau l’equilibri personal? A l’interior.

La paraula equilibri significa harmonia, estabilitat, maduresa...s’arriba a aquest equil...

Continue reading ...
 

Sabem mirar?

Posted by Sergi Pérez. on Monday, April 19, 2010, In : Psicologia 

Durant anys he reflexionat sobre un fet que em va resultar sorprenent la primera vegada que el vaig veure. Una persona propera a mi cercava per tota la casa les seves ulleres sense adonar-se de què les duia posades. Quin riure.

Una vegada desfet el petit enrenou que havia organitzat i davant els somriures dels presents, repetia sense parar: “que tonto, que tonto!!!”

Aquesta apreciació que feia sobre la seva actuació era errònia, encara que habitualment està molt acceptada la tonteria, ...

Continue reading ...
 

De qué no podem escapar?

Posted by Joan Josep Sala on Tuesday, April 13, 2010, In : Societat 

De ben poques poses no podem escapar, potser, com diu el tòpic, només hi ha una cosa ben certa que és la mort i moltes persones discreparien doncs  no ho veuen com un final si no com un inici de quelcom millor.
De tot el demés en podem escapar, fins i tot de la justícia i del nostre soci que és Hisenda; només cal tenir diners a la butxaca,  uns bons assessors i una mica de sort.
Molt diferent és pensar de quines coses no volem escapar pq ens cal un esforç per canviar-les. Sovint vivim ...

Continue reading ...
 

Em costa conviure amb mi mateix?

Posted by Alex Acero on Monday, April 5, 2010, In : filosofia 

Llegia a EL PERIODICO un article d’en Josep Maria Espinàs en el que deia:
“L’escriptor Oriol Pi de Cabanyes ha tingut l’amabilitat de llegir-me i de mostrar la seva disconformitat amb una opinió meva. Jo havia al•ludit al consell clàssic i tan vulgaritzat que diu «coneix-te a tu mateix». En algunes ocasions he dit que aquest consell era perillós, perquè si algú aconseguia realment conèixer-se podria endur-se un disgust. ¿I si et coneixes i no t’agrades?
Més enllà d’aqu...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.