Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: February, 2013

Què vol dir excel•lència?

Posted by Jordi on Tuesday, February 26, 2013, In : Societat 

Quan sentim la paraula excel·lència tots pensem en un valor imprescindible, segurament un dels principis més valorats per la nostra societat. Excel·lència sona a feina ben feta, rigor, esforç i treball. També Poder i plans de millora. Ens parla del món acadèmic, del món empresarial i dels premis. Seria doncs la millor versió possible de qualsevol disciplina o àmbit de la vida.

Al Japó allà pels anys 60 Toyota va desenvolupar el mètode de les 5 esses amb la intenció de millorar ...

Continue reading ...
 

Sabem viure el present?

Posted by Gemma Puig on Wednesday, February 20, 2013, In : filosofia 

Penso que per viure el moment present, primer de tot em de tenir en compte el ara i aquí, que vull dir? Doncs tenir plena consciència de la nostra presència i alhora gratitud d'aquest moment. I com es fa això? disfrutant amb els cinc sentits d'aquest moment i d'aquestes circumstàncies que no es repetiran perquè es transformaran en passat.

Quan el ritme de vida ens empeny casi no podem observar el cel que fa, l'olor dels carrers, la brisa que m'acaricia al dematí, la gent que parla cami...

Continue reading ...
 

La dieta mediterrànea.És una de les millors dietes?

Posted by Cristina Masagué on Thursday, February 14, 2013, In : Salut 

La dieta mediterrània és una expressió real de la riquesa cultural que les diferents civilitzacions han deixat en les nostres costums, i a més degut a que cada país ha sofert els seus propis avatars històrics, cada un té una piràmide amb peculiaritats pròpies, encara que tots els pobles mediterranis comporten el fonamental, els aliments més tradicionals i representatius de la piràmide mediterrània són: el blat, l'oli i el vi.

A la alimentació mitja de la península conserva aques...

Continue reading ...
 

Pa i circ. El fútbol és realment l'opi del poble?

Posted by Jordi Royo on Monday, February 11, 2013, In : Societat 

Ningú pot negar que el futbol és ja un fenomen sociològic. El que era un esport s’ha transformat en espectacle...

Milions de diners i de persones es mouen i viuen del i pel futbol… Polèmiques, fitxatges, entreteniment, corrupció, debats.. un partit de futbol no dura 90 minuts, sinó les 24 hores de tots els dies de la setmana... però, per què està tan present en el nostre dia a dia?

Un estudi sociològic mostrava com l’interès per temes esportius està per sobre d’altres com la...

Continue reading ...
 

Els homes i les dones som diferents?

Posted by Jordi Alcàcer i Micaló on Saturday, February 2, 2013, In : Psicologia 

Sens dubte anatòmicament homes i dones som diferents, salta a la vista. El cert però és que aquest fet observable determina de diferent manera a cadascú de nosaltres. Per anar concertant podem dir que n'hi ha que es senten totalment condicionats pels seus atributs i d'altres que poden relativitzar-ho situant-ho en el lloc de la funció.
Si ens fixem en com ens relacionem entre sexes la qüestió és relativa a cadascú. N'hi ha doncs que necessiten marcar la diferència que els significa l...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.