Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: May, 2013

Lactància i nutrició durant la gestació, ens alimentem bé?

Posted by Cristina Massagué on Sunday, May 19, 2013, In : Salut 

L'Etapa més crucial de la nostra vida és quan encara l' alimentació no depèn de nosaltres mateixos. Els aproximadament nou mesos de gestació en els quals s'haurien de formar tots els nostres òrgans i tot el nostre cos de manera correcte i saludable es quan també es poden crear tot tipus de problemes a nivell gestal.
Molts d'aquests venen impresos en la nostra genètica, però molts d'altres es poden evitar segons la nutrició que pugui tenir la gestant durant tot aquest temps: una die...

Continue reading ...
 

Què volem dir quan demanem una vida digna?

Posted by Jordi Royo on Sunday, May 12, 2013, In : filosofia 

La Dignitat és un valor bàsic de les persones. Volem una vida digna, un treball digne, guanyar o perdre amb dignitat..  esperem una mort digna.. en definitiva, demanem als polítics i la societat un tracte digne. La Declaració Universal dels Drets Humans diu en el seu primer article “tots els éssers humans neixen lliures, iguals en dignitat i drets”. Però, a què ens referim exactament quan parlem de dignitat?
Dignitat és un terme conflictiu, polisèmic, ambivalent, i fins i tot peri...

Continue reading ...
 

El cor té cervell?

Posted by Jordi Alcàcer i Micaló on Sunday, May 5, 2013, In : Psicologia 


“Odio quan em fas semblar idiota”

Aquesta pregunta és una pregunta sobre les passions i la raó. És una de les preguntes clàssiques, si es pot dir així, de la història de la humanitat. La tensió entre l’ànima i el cos, la unitat del jo, la presència del mal en cadascú de nosaltres... és un tema ben prolífic que ha suposat multitud de creacions literàries, teatrals i filosòfiques.
Per exemple els presocràtics deien que les passions són de naturalesa purament física, i qued...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.