Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: October, 2013

Quan estimem els altres fins a quin punt els volem canviar?

Posted by Gemma Puig on Wednesday, October 30, 2013, In : Psicologia 

Per mi estimar és: acceptar a l'altre amb les seves característiques i diferències i apreciar-lo de cor amb tot el conjunt que és.

Estimar, és una paraula maca i sona molt bé, l'utilitzem molt però té varis significats ja que per tothom no vol dir el mateix, ja que a la vida diària ens adonem que cadascú estima de la seva manera i a vegades trobem que aquesta manera, no ens va ve i fins i tot ens pot perjudicar o fer mal.

A vegades estimem a l'altre i volem que faci les coses de la no...

Continue reading ...
 

On són els límits de la nostra intimitat?

Posted by Jordi Royo on Monday, October 21, 2013, In : Societat 

Guió Programa “El punt de l Interrogant” Dimarts 15 d’Octubre del 2013
Vivim en un món  on  l’intercanvi d’informació és continu. Les nostres dades personals circulen per les xarxes sense control i els últims esdeveniments com el cas d’espionatge massiu dels Estats Units fan que dubtem de qui vetlla veritablement  per la nostra intimitat… qui hauria de tenir  cura de la nostra informació  privada? 

Alguns organismes o empreses ens obliguen a donar detalls de la nostra vida p...

Continue reading ...
 

Els altres per què són?

Posted by Jordi Alcàcer on Sunday, October 20, 2013, In : Psicologia 

Per estimar, per negociar, per compartir una estona, per ser companys de feina, per aprofitar-nos-en, per respectar, per maltractar, per admirar, per ignorar, per educar, per enamorar. Hi ha doncs moltes maneres de relacionar-nos amb els demès, tantes com persones i moments i cada una tindrà un significat diferent. Hi ha moments que la pregunta es respon en negatiu i llavors és quan es fa mal i n’hi ha que agafa un sentit positiu i ho podem relacionar amb l’amor i la companyonia.
Els en...

Continue reading ...
 

Com és l’amor entre amics?

Posted by Maria Ballester on Thursday, October 3, 2013, In : filosofia 

Josep Pla parlava d’amics, coneguts i saludats. Jo us proposo parlar dels primers, d’aquells que en una llista de persones importants per tu posaries després dels fills, la parella i la resta de família... o ho faries en una altre ordre?
Personalment, se’m fa difícil definir l’amistat en conceptes i paraules perquè em venen al cap molts interrogants; el que sí sé és que, entre les persones que conec, el cor em diu de seguida qui és amic i qui no. Us passa a vosaltres?

També em ...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.