Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: January, 2014

Quan algú se'n va, com ho vivim?

Posted by Gemma Puig on Wednesday, January 22, 2014, In : Psicologia 

D'entrada la separació pot ser parcial, durant un periòde temporal, canvi de feina o d'horaris; o la persona marxa i se'n va deixant el lloc on ha viscut, un altre exemple és que se separa de la seva parella, o un altre separació podria ser el final de la seva vida.

Podríem seguir buscant separacions i dols diferents. Des d'una visió una mica budista parlaríem de que estem en continuo moviment, per no patir hem de tenir la capacitat de no sentir apego a les coses i a les persones, tind...

Continue reading ...
 

Espiritualitat, religió i transcendència: quina cabuda tenen en el nostre dia a dia?

Posted by Jordi Royo on Sunday, January 19, 2014, In : filosofia 

Les necessitats espirituals i la relació de la persona amb una dimensió transcendent han estat presents a la història de la humanitat. Alguns consideren l’espiritualitat com la dimensió més profunda i valuosa de l’ésser humà, però molts encara la redueixen i confonen  amb la fe o les creences religioses. Què entenem, doncs,  per espiritualitat?
L’Organització Mundial de la Salut la defineix com “aquells aspectes de la vida humana que tenen a veure amb experiències que trans...

Continue reading ...
 

Acceptar o resignar-se, on és la diferència?

Posted by Maria Ballester on Monday, January 13, 2014, In : Psicologia 

Acceptar el que ens passa, el que ens rodeja, no vol dir exactament resignar-se a les situacions, oi? Podria ser una qüestió de matís, però és prou interessant el que resulta de pensar-hi un mica.

Voldria començar a plantejar la qüestió d’avui amb un conte:
Un home passejava pel camp quan es va trobar un pastor. Per començar una conversa amb ell, el va saludar i li va preguntar:
- "Quin temps creieu que tindrem avui, bon home?".
I el pastor li va contestar:
- "El temps que jo vull".
L'a...

Continue reading ...
 

És possible el canvi?

Posted by Xavier Barà on Monday, January 6, 2014, In : filosofia 

El tema és molt complex, i mirar de resumir el què penso en quatre paraules és tan difícil com injust. Intentaré, però, justificar que el canvi és possible (i necessari) si es dirigeix cap a ser més coherents amb nosaltres mateixos.

Tot canvi suposa superar barreres. Per tant plantejar si el canvi és possible equival a valorar si els límits són o no infranquejables. En la meva opinió hi ha dos tipus de límits: uns infranquejables, i d'altres que podem traspassar.

Com a límits in...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.