Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: March, 2014

La solidaritat és l’esperança?

Posted by Maria Ballester on Tuesday, March 18, 2014, In : Societat 

Vull aclarir aquesta estranya pregunta abans que res... l’esperança de què?, la solidaritat de qui?...

Se m’acudia proposar-vos parlar de la solidaritat com a esperança en el context socioeconòmic actual i posar sobre la taula una conversa sobre la transformació cultural i del nostre ventall de valors que ens plateja la crisi. Una crisi que ja molts tenim molt clar que no és ni de bon tros només econòmica.

També crec que comencem a veure que crisi no és sinònim exclusivament de d...

Continue reading ...
 

Tot s’hi val a la medicina del segle XXI?

Posted by Jordi Royo on Saturday, March 8, 2014, In : Salut 

La tecnologia ha revolucionat la societat, les nostres vides i les nostres expectatives. La medicina és un dels àmbits que millor ha aprofitat els avenços, millorant la nostra salut i allargant l’esperança de vida a edats inimaginables fa 100 anys. Però, cap a on va la medicina en aquests moments?
S’han qüestionat metodologies de recerca i l’experimentació en éssers vius té opinions contraposades, valorant quins són els límits que haurien de marcar els avenços i intentant tr...

Continue reading ...
 

Recursos humans per usar i llençar o persones per potenciar?

Posted by Joan Miquel Lorente on Sunday, March 2, 2014, In : Societat 

La persona que us parla, en Joan Miquel Lorente, ha treballat a unes quantes empreses en el que porta de vida laboral. He vist de tot: persones admirables i humanes i també persones tòxiques i inhumanes, he vist empreses que funcionaven i empreses que no. He viscut la deslocalització i el tancament d'una fàbrica per tal de produir més barat a Àsia i així tenir més beneficis. D'això parlarem avui: com hi ha empreses que els importa un rave el destí dels seus treballadors i treballado...

Continue reading ...
 

L' enfermetat que ens està dient?

Posted by Gemma Puig on Sunday, March 2, 2014, In : Salut 


Comencem per dir que la malaltia s'entén com la manca de la salud, però tant la malaltia com la salud, formen part de la vida. Mitjançant les patologies s'estudia i es classifica.

Actualment els llibres anomenats "de creixement personal" formen part de prestatgeries a les llibreries, on a vegades sembla que el que succeïx en el nostre cos quan es manifesta una malaltia, té a veure amb les nostres conductes, pensaments, i demés.

Per alguns la responsabilitat de ser creador de la malaltia q...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.