Si vols escoltar els programes enregistrats, clica a......

Browsing Archive: April, 2016

Per què m´enfado?

Posted by Ana Solanes on Wednesday, April 27, 2016, In : Psicologia 

Tothom coneix persones que sovint estan enfadades. La causa s´atribueix al seu caràcter ( com ell/ella es així ..), de egades s´atribueix a la genètica (li ve de família), a vegades al mal temps (es que quan bufa el vent..), en ocasions inclús es relaciona amb la freqüència i qualitat en que la persona practica sexe (va mal fo…) , i si es tracta d´una persona del sexe femení es diu que son les hormones del cicle menstrual/embaràs/menopausa.
Son aquestes les causes del meu enuig? ...

Continue reading ...
 

Com reaccionem davant del patiment de l’altre?

Posted by Gemma Puig on Friday, April 22, 2016, In : Societat 

El primer que em ve al cap es empatia, intentar posar-nos al seu lloc, entendre les seves dificultats i impediments, començar segons les circumstàncies, l’ implicació; puc tenir més o menys dificultats en situar-me, és el seu patiment individual, i és únic. Nosaltres ho mirem sense dolor per tant la nostra postura és més fàcil, i no estem immersos en tot el que li envolta les 24 hores del dia, podem compartir uns instants, i depèn de la relació que tenim amb aquesta persona, pod...

Continue reading ...
 

Hem de pensar en un món sostenible?

Posted by Montserrat Masvidal on Friday, April 22, 2016, In : Medi Ambient 

Esta molt be que ens fem aquesta pregunta aquesta setmana ja que el dia 22 d’abril es el Dia Internacional del Planeta Terra, conegut com Dia de la Terra, dia en què es centren esdeveniments per la sensibilització pel medi ambient.

La sostenibilitat, es una paraula que sembla que sorgeix d’una etapa en la nostra era, en el moment en què s’està parlant de la destrucció dels recursos planeta Terra i de milers d’espècies animals que s’extingeixen cada any. En realitat hi ha moltes...

Continue reading ...
 

Les nostres percepcions de la vida, ens fan lliures?

Posted by Alex Acero on Friday, April 8, 2016, In : Psicologia 

Les nostres percepcions de la vida son, a efectes del cervell, l’autèntica vida. En conseqüència, som lliures o esclaus segons la lectura de la vida que fem.

Les percepcions son el producte elaborat pel nostre cervell a partir de la informació que arriba mitjançant els nostres sentits i paro atenció en el mot “elaborat”, perquè la percepció és una informació cuinada.

Aquesta “elaboració” té molt a veure amb la supervivència de l’individu, doncs l’adaptació a l’ento...

Continue reading ...
 

Les mans, tenen poder?

Posted by Montse Macanàs on Monday, April 4, 2016, In : Salut 

Les mans i el seu poder  ha estat i és un tema apassionant alhora que ple de misteri des de temps ancestrals. 
Les mans, definides com la part terminal dels braços, estan íntimament relacionades amb l’expressió, el benestar i la sanació. 
Abans de l’aparició dels primers textos escrits, l’home les usava per expressar-se. Una bona mostra és la “cova de les mans”  a la Patagònia argentina. Tanmateix,en fem ús en la comunicació no verbal com a eina per a intercanviar informaci�...

Continue reading ...
 
 
 
Make a Free Website with Yola.