L’esport s’ha transformat en molt més que una font de salut, una activitat d’oci o una manera de passar el temps. La revolució tecnològica ha afectat també a una activitat que ha passat a ser un negoci: esport de competició, gimnasos i fitness, espectacle televisiu… Quin moment viu ara, això que anomenem esport? 
Els milions de persones que el practiquen a diari a tot el món, confirmen que l’esport pot ser també una moda. Córrer ja no és de covards sinó de valents, és una manera de mostrar-se, de relacionar-se…  però quan parlem d’esport de competició la cosa es complica una mica més. Ja no és important participar, sinó guanyar, i allò que ara té valor és aconseguir premis . Quins serien ara, doncs, els valors que es transmeten amb l’esport?
A l’esport d’elit,  ja no és només important disposar d’un bon físic i un bon entrenador, sinó també d’un bon metge. La medicina torna a expandir els límits del cos humà, en aquest cas per competir, per guanyar el rival, per ser idolatrat socialment.
Com a la societat del segle XXI sembla que la finalitat justifica tots els mitjans, i amb el dopatge aquests no solen ser no gaire nets. L’escàndol del doping sobrevola tota cerimònia de premis  posant en evidència quelcom tan educatiu i tan mil•lenari com és l’esport. Ciència i esport: fins a on arriba l’ombra del doping?