Quan ens trobem davant d'alguna cosa o situació que no podem fer, podem reaccionar de diverses maneres. Avui posaré 2 exemples antagònics que dependran molt de l'estat que un té interiorment.

El primer exemple és no acceptar la situació ara i aquí, conseqüència d'aquesta actitud em reboto, m'enfado molt i si hi ha gent implicada també; una altre sentiment podria ser sentir impotència perquè no ho puc canviar com jo voldria que fos (això pot crear-me molt de ressentiment, rabia).

La situació tota l'estona és la mateixa i aquests sentiments neixen dins meu i no la resolen per molt que m'hi enfadi.

El segon exemple es acceptar el canvi, i utilitzar els beneficis d'aquest gir per fer quelcom mentrestant tot està succeint de manera diferent de la que esperàvem que fos, i allò que no podem fer, pensar que és un benefici per nosaltres.

Al adaptar-nos sense resistència al que no podem fer, ens fa ser flexibles al canvi i podem seguir el camí que estàvem fent, sense obstacles, amb serenitat i Pau.

Aquests exemples depenen molt de com estem alhora d'afrontar els problemes que se'ns presenten a cada moment. Com ho gestiones tu?