Primavera! Segueixen aflorant els escàndols socials hivernats, ocultats: banca tòxica,  polítics tòxics, ambient contaminat, incendis, manca de pluges… 

L’escàndol social més gran és que les agències de qualificació determinin l’economia europea i mundial. Que la banca utilitzi els nostres diners en contra nostra. Que els mandarins del nord, en nom de la Unió monetaria Europea, dictaminin el rescat dels  deutes dels estats del sud, ordenin retallar serveis socials sanitaris, educatius, laborals i l’estat culpi les autonomies (la comunidad de Madrid no?) del dèficit econòmic.
Eixugaran els deutes dels ajuntaments? (el de Madrid deu 1.000 milions en factures!).

Som un problema per l’estat o tenim un problema amb l’estat? (ABC/AVUI)

Aprofitant l’Any de l’energia ens apujaran més la llum, la gasolina, transports..
Hauriem d’utilitzar més les renovables o alternatives, més sostenibles?  

Les falles valencianes són una bona representació de l’actualitat: ninots grotescos de la política i la fama esculpits i cremats cada any (tret del ninot indultat) com a catarsi purificadora del poble enfront els escàndols socials en obrir l’equinocci de primavera.

I tot seguit tindrem les vacances de pasqua. Què farem? Viatges? Escapades al camp o a la platja? O preferiu seguir els víacrucis amb armats, manaies o penitents encaputxats?

No ens fan la pasqua tot l’any?

Com podem lliurar-nos d’aquest ambient intoxicador, d’aquesta política econòmica que no porta a resoldre els problemes sino a agreujar-los, sense deixar esperança de sortida?