Comencem per explicar un imprevist, és allò que nosaltres entre els esquemes de resposta que tenim per aquesta situació no ens funciona i tenim que tirar d’altres eines per arribar a una solució.

En aquest moment dins nostre podem tirar de l’intel.ligència, l’enginy, la creativitat, l’adaptació que serien unes eines molt positives per solventar aquesta situació de manera satisfactòria per tots els implicats, i seguir endavant.

O d’una altra manera podem quedar-nos estancats enmig d’un imprevist i no poder trobar cap camí que ens sigui satisfactori, la situació ens superaria, ens podria crear molt d’estrès, molt mal estat, fins i tot podem negar-nos al canvi, seria totalment autodestructiu, ja que ens esgotaríem mental i físicament.

Quan entenem que a la vida tot és un imprevist, deixem de crear expectatives sobre coses, persones i situacions i això fa que evitem estancar-nos, ho rebotar-nos amb els canvis, alleugerim el pes i com l’aigua que no té cap dificultat per passar entre mig de les roques, la vida ens és més senzilla i fàcil.