Esta molt be que ens fem aquesta pregunta aquesta setmana ja que el dia 22 d’abril es el Dia Internacional del Planeta Terra, conegut com Dia de la Terra, dia en què es centren esdeveniments per la sensibilització pel medi ambient.

La sostenibilitat, es una paraula que sembla que sorgeix d’una etapa en la nostra era, en el moment en què s’està parlant de la destrucció dels recursos planeta Terra i de milers d’espècies animals que s’extingeixen cada any. En realitat hi ha moltes cultures antigues que ja tenien en compte el respecte al planeta, per exemple la cultura xinesa en la seva filosofia ancestral com la de Lao Tze o Confuci del segle VI A. de C ja en feien referència.
 
Parlar de sostenibilitat vol dir obtenir el recursos necessaris amb cura ja que aquests son limitats, procurant-ne la seva renovació. També vol dir estimar el lloc on vivim, respectar el planeta i agrair-li tot allò que ens ofereix i ens dona. Es sorprenent fins el punt que pot arribar la raça humana, en creure’s que tot li pertany i que en pot fer-ne ús com li doni la gana. Si ens aturéssim i penséssim una mica més, ens adonaríem que estem deixant pels nostres fills i nets un planeta esgotat, contaminat i cansat.
Molt lligat a la nostra època, l’època de la crisi i se’n ha parlat moltíssim des de els medis de comunicació i pels grans economistes sobre el significat de sostenibilitat econòmica. La podríem definir així: “ el recursos monetaris son limitats i els hem de gestionar i fer-ne ús amb mesura, repartint-los i treure’n del sac una quantitat igual o inferior del que se n’hi posa”. Si en trèiem més del què hi posem doncs, passa el què passa, no hi ha creixement, entrem en deflació i tot se’n va en orris.
I així podríem seguir parlant, un altre exemple es la sostenibilitat ambiental, contaminem més l’aire en comparació amb  l’oxigen que es produeix, i per donar-li mes força al problema talem els arbres de les zones verdes del planeta com son les selves tropicals que son les fabriques naturals de l'oxigen de l’atmosfera.
Per respondre la pregunta de a setmana, doncs sí hem de parlar de sostenibilitat, hem de parlar d’un món i un planeta sostenibles, la societat actual amb aquesta crisi no solament monetària sinó també amb una crisi de valors, necessita un “reset” una posta a punt perquè la raça humana està encaminada a l’autodestrucció. 
Jo parlo de sostenibilitat, m’agrada aquesta paraula, i tú, que en parles?

Montserrat Masvidal 
Graduada en Relacions Laborals