"Amb la abolició de la propietat privada tindrem aleshores un verdader formós i sa individualisme!
Ningú perdrà la vida amb acumular coses i símbols de les coses.
Viure es la cosa menys freqüent en el món; la majoria de la gent existeix. Això és tot d'Oscar Wilde  "El alma del hombre bajo el socialismo"Fa uns dies va ser el dia de la esclavitud, concepte que segueix vigent al segle XXI.
Cada vegada el esser humà és menys lliure i té més carències d'aquesta llibertat que tant reclamem.
L’esclavitud és la condició que implica el control d'una o més persones contra la seva voluntat, obligades per la violència o d'altres formes de coacció.
Alguns filòsofs de l'antiguitat creien que la esclavitud era natural i necessària, i les persones podien ser comprats, venuts o bé regalats com a propietat personal.
L’esclavitud és considerada avui dia il•legal a tots els països del món i es una activitat condemnada per les convencions de les Nacions Unides.
Hi ha però molts països que les persones podrien ser considerades esclaves, ja que no tenen dret ni a queixar-se, podem veure com hi ha L’esclavitud domèstica, l'esclavatge agrícola, l'esclavatge sexual,...
I nosaltres, ara en aquest món que representa el benestar, som o no esclaus?
Heu fet la prova?
Si passes per davant d'una botiga, on pot haver, per exemple una tablet, ordinador,
perfums, bosses,... Què fan les persones que hi ha dins? Normalment uns estan clavats a la pantalla, els altres mirant i regirant,...
En un bar qualsevol, la gent no parla. No estan mirant el televisor.
Estàs sopant amb persones, i és súper important mirar el mòbil, cert!... i no em
digueu que si esteu al banc fent cua... La persona que t’atén, primer contesta al telèfon si truca.
Les caravanes fent cua dins el cotxe, que me’n dieu?

A part, si no tens un mòbil o un ordinador tens un problema, sembles d'un altre món, i tot és així. Ho heu observat?
Gent "important que no pot escapar del mòbil personal o el de la feina.
Tots, o bé la majoria fem el mateix. El vestir, els reis, les rebaixes, sant Valentí, Setmana Santa, Sant Jordi, vacances,... i una llarga llista que aniríem fent. I tornem a començar: estem totalment dirigits.
Els esclaus se’ls lligava una bola negre de ferro amb una cadena al peu perquè no es queixés. Els amos els hi deien "Black Berry" (cirera negra) perquè s'assembla a aquesta fruita. Ara no ens enganxen perquè no ens escapem, però en canvi comprem súper contents els mòbils o l'ordinador, per estar sempre a disposició del món.
Assum Vitòria
recomano el film: Amistat d'Spilberg-esclavitut