L’abundància, fins i tot l’excés d’informació de que disposem avui dia, sobretot a través de les xarxes, i a través també dels mitjans de comunicació més propers (diaris, revistes, televisió) fa que qualsevol tema que ens disposem a enfrontar, es reveli com a molt complex, que  se’ns apareguin les moltes cares del seu possible enfocament.

Avui, inici recent de l’any, és un moment bo per plantejar-nos petits propòsits  per corregir postures que durant l’any hem anat deixant sense resoldre.

En el tema de l’alimentació, per exemple, segur que hi ha qüestions que podem millorar, sobretot pensant que l’alimentació òptima és un dels factors essencials per la nostra salut.

A nivell mundial i també a prop de casa nostra, trobaríem cassos de sobre- alimentació i casos de gana. Casos de refinament gairebé luxuriós en els menús i casos de verdadera penúria alimentaria.

No voldríem fixar-nos avui en els cassos extrems, sinó en les idees bàsiques que poden ajudar sobremanera a la nostra salut física i en molts casos també, mental.

Una bona part de les malalties que hem d’enfrontar, provenen dels mals hàbits alimentaris. Prestigiosos estudis recents relacionen estretament malalties concretes i la dieta.

Aspectes sociològics que hem viscut, com la massiva incorporació de la dona al treball fora de casa, han influït també en les costums de les famílies actuals, encara que també és perceptible el nombre important d’homes que cuinen be…

Com en el cas dels artistes, encara que a vegades es pugui discutir, sembla que abunden més els cuiners que han creat escola que les cuineres… tot i que tenim exemples propers que ho desmentirien (cuineres de Sils, Hispania, i altres).

Hi ha un aspecte rellevant que és l’elogi cada vegada més corrent de la dieta mediterrània, tant present no fa gaires generacions a totes les cases del país, i ara més minoritària  correntment, si no és a nivell de restaurants…

Un darrer punt –per començar- seria la influència dels horaris dels àpats del nostre país i el distanciament cada vegada més gran amb els horaris dels àpats europeus…