EL PUNT DE L`INTERROGANT, RÀDIO ARENYS, DIMARTS 19 DE NOVEMBRE DE 2013.

Nosaltres, els éssers humans, som experts en crear límits que ens separen els uns dels altres: la propietat, la frontera, la nació, la raça, la moneda, el carnet d`identitat, el nie, el passaport, la ideologia política o religiosa, el club de futbol, el lloc de procedència, les retallades, la constitució, les guerres, l’orgull, la supèrbia, el complex d’inferioritat o les creences de cadascú del tipus:

-    Jo sóc millor que aquell,
-    No valc pels idiomes,
-    No sóc capaç de fer realitat el meu somni,
-    No puc,
-    La vida és dura, has de lluitar,
-    La meva religió és la veritat,
-    La meva ideologia és la veritat,
-    Jo pertanyo al grup dels bons, i els altres que no pensen com nosaltres, són del grup dels dolents,
-    És dolent mostrar els sentiments.

Si filem més primet ens adonarem que no només ens posem límits entre nosaltres, sinó que fonamentalment ens posem límits a nosaltres mateixos, límits que ens separen de lo que som i de lo que somiem. Per exemple, la persona que us parla, durant molts anys de la seva vida va sentir-se limitat pel seu problema de tartamudesa, fins al punt d`evitar situacions on havia de parlar, o fins al punt de callar quan realment volia parlar. Fins que un dia va decidir traspassar el seu límit i començar a donar conferències, classes i parlar a la ràdio, en aquesta casa Ràdio Arenys, a la que estic profundament agraït.

La qüestió de fons és si ens empoderem o no. Si continuem perdent el temps sentint-nos víctimes o auto-limitats, mai aconseguirem aflorar el nostre poder natural i fer realitat els nostres anhels.

L`esser humà, tan acostumat a fer-se la vida un embolic, té el poder secret de desfer-se de les creences que el limiten. Moltes de les nostres creences, opinions, raons, percepcions, són mentida. Els límits auto-imposats són el fre per que hi hagi una veritable evolució humana, ara, actualment, quan el món està ple de desgràcies, guerres, crisis i patiment.

Acabarem amb dues frases molt conegudes en el món coaching. La primera és una frase d`en Henry Ford, el primer gran constructor d`automòbils: “Si creus que ho pots fer, tens raó. Si creus que no ho pots fer, també tens raó.”

La segona frase és d ´en Gandhi: “Sigues tú el canvi que vols veure al món”.

Esperem que aquest programa sigui com una font d`aigua clara per a vosaltres. Avui, des de “El punt de l`interrogant”, us convidem a canviar el vostre llenguatge per anar més enllà dels vostres límits i ser una mica més lliures i més poderosos.