Quina  pregunta.  Per  què  vivim?  Per  què  estem  aquí?.  Avui  parlem  de metafísica,  parlem  d’aquella  pregunta  que  la  resposta  està  més  enllà  del món que ens envolta. I quants de nosaltres no ens la fem o ens l’hem fet alguna vegada?.
 
Hi  ha  persones que no  creuen  més  enllà  del què  veuen  i  senten  amb  els sentits  físics:  oïda,  tacte,  vista...  però  n’hi  ha  d’altres  que  creuen  amb quelcom  més enllà, amb un esperit o una ànima per tant la nostra vida i com la duem a terme afecta en aquesta forma de matèria extracorpòria.
 
Per una persona no creient la resposta al perquè vivim es pot simplificar en ser feliç o en cobrir necessitats físiques i també podem entrar en cobrir els egos i desitjos. Però en canvi per una persona que ja creu en un ser interior en aquest esperit, treballarà per alimentar-lo i mantenir-lo d’alguna manera immortal, en donar-li una continuïtat.
 
A  partir d’aquí podem  parlar del què  es bo,  de ser bones  persones o del dolent,  del  que  representa  ser  una  mala  persona.  Podem  parlar  del  que coneixem com a karma, aquest a cúmul d’energia negativa que ens afecta.
Des de petita he sentit la frase de “nostra senyor te un bastó que pega i no fa ramo” , una altre més budista “res passa per casualitat sinó que tot té la seva causalitat”.
 
Per què vivim?, jo la resposta l’he trobada en una pràctica de qigong que es diu Falun Dafa, viure sota el lema de veritat benevolència i tolerància, uns principis que es consideren la base de l’univers i que ens porta a la unió entre el cos físic amb aquesta ànima, seguint uns coneixements budistes i taoistes de més de 2.500 anys. Aquest es el meu camí, I el teu? En tens algun? Hi creus?.
 
La pregunta d’avui queda en l’aire.
 
PD:  avui  hi  ha  series  televisives  que  treballen  aquest  tema:  Entre Fantasmas o Prueba de vida.
 
Montserrat Masvidal
Graduada en Relacions Laborals
Assessora en Igualtat