A nivell individual i en general, ens encanta acaparar: voldríem esser  molt estimats, molt guapos i alts, més intel•ligents..a més de rics..  ..potser qui no acapara es perquè no pot?..…potser. No deixa de esser paradoxal que l’impuls compulsiu a tot això només porti a l’ infelicitat, doncs el acaparador mai està content amb el que té.
S’acapara per inseguretat i en casos obsessius compulsius per problemes psicològics.  Els mitjans de comunicació acaparen mitjans de comunicació. Les nacions del primer mon acaparen poder fàcilment sobre la misèria d’altres nacions per controlar mitjans de producció o recursos naturals.. Les persones acumulen malgrat tinguin suficient poder i diners.  L’u per cent de la població acumula el 50% de la riquesa mundial. 85 persones al mon tenen més riquesa que 4000 milions. A Espanya les 100 persones més riques acumulen el 15.6% del PIB.
De vegades les concentracions de poder i mitjans es poden detectar…molt més difícil es detectar a en els acumuladors de poders de control ideològic.. Els primers poden mantenir-te o portar-te a la pobresa física, però els segons, a més, a la penúria intel•lectual.
Podem escapar dels agents acumuladors?.  Probablement no d’una manera física però al menys sí d’una manera intel•lectual. La primera es una guerra a llarg termini i la segona a curt i llarg termini. Tenim alguns mitjans per guanyar la guerra a les agressions de les mass-media controlades per lobbys acumuladors de poder i de permanents intencions adoctrinadores.
 Malgrat aquesta pressió la persona del segle XXI disposa d’eines impensables anys i segles enrere la formació  i les noves tecnologies, ben utilitzades, poden ajudar-lo a alliberar-se: ara tenim l’opció d’accedir a l’ informació molt més objectiva si la  remenem intel•ligentment  en fonts diversificades.
Probablement esser feliç es inversament proporcional al gap entre el que ets i/o tens i el que voldries esser i/o tenir.

Madre yo al oro me humillo,
Él es mi amante y mi amado,
Pues, de puro enamorado,
De contínuo anda amarillo.
(Francisco Quevedo)

Octavi Garcia, ( Ld. Psi.)