Primer de tot és important pensar com entenem la mort, segons la religió o la cultura rebuda s'entén de maneres molt diferents. Hi ha molta diversitat, els científics també ho intenten explicar.

També tenim persones que ens expliquen experiències viscudes en el llindar de la mort, abans de sentir que tornaven a la vida.

 La mort és una realitat i és la única cosa segura que tenim a la vida, alhora pot ser una quimera que moltes vegades al pensar en ella ens aterra, crec que el que ens inquieta pot fer-ho el no saber ni on? ni quan? ni com? També el patir mentrestant o el perdre la nostra dignitat en el procés.

Igual que en totes les teories és molt important buscar-ne que ens doni pau, i ens faci sentir bé, crec que és important parlar-ne, encara que a vegades és un tema tabú, però al compartir-lo pot ser esperançador vist des de diferents perspectives.

M'agradarà acabar amb un problema d'Antonio Machado, que em recorda una mica el ICHING de com solucionar les coses quan tenim un problema.

"La muerte es algo que no debemos temer porque, mientras somos, la muerte no es y cuando la muerte es, nosotros no somos. "
Antonio Machado