Bona tarda nit a tothom, el tema d’avui es, sabem compartir?. Dons , que és compartir?.
Segon el diccionari català diu  v. tr. [LC] Dividir (una cosa) donant-ne part a d’altres, prenent cadascú la seva part. Mengen i beuen el que havien de compartir amb els pobres.
2 v. tr. [LC] Rebre, usar, posseir, en comú. Compartir casa i llit.
3 v. tr. [LC] per ext. No compartir l’opinió d’ algú. Compartir els sentiments, les alegries, el dol, d’ algú.
Tenir interessos comuns i  estar en el mateix grup, parella, associacions, lleures etc. Però  sabem compartir?. Jo com esser humà crec que si, però de vegades tinc els meus dubtes. En la feina quan un company necessita ajuda, l’ajudem? O un germà, amic etc. Ho fem?. de vegades si i d’altres no.

Perquè ho fem Així nosaltres els humans? Com veieu d’aquesta pregunta se me’n formulen d’altres, ja veurem que en diuen els contertulians.  Per exemple jo comparteixo la casa amb els meus fills, tinc d’afició la lectura que comparteixo amb molts altres, treballo en una empresa que te molts treballadors i compartim l’ interès de que funcioni.
Interès es el que compartim els que tenim iguals aficions com el futbol per exemple, en que guanyi el nostre equip, però compartir de debò no se si existeix, perquè a la que no hi ha el mateix interès tot canvia.
Jo demanaria als reis d’orient que portessin als polítics del nostre país seny per poder compartir un únic interès comú que fos portar la situació actual del nostre país a bon port.
Be el tema està servit, anem de cara a compartir aquest programa amb tots. Esperem la vostra aportació de opinions e idees per poder compartir.
Gràcies a tots
Mª Consol