Per què diem Si quan volem dir No?
Per què hi ha persones que no els costa dir No quan ho senten així i en canvi d´altres son incapaces de donar un No per resposta? On està la diferencia entre les dues?
Diuen que es qüestió d´educació, altres diuen que depèn de la capacitat que tens per posar límits, d´altes inclús creuen que es qüestió de caràcter. El fet d´escoltar i fer cas a les teves necessitats a cada moment, donar-se temps per decidir, tenir la valentia de prioritzar les teves necessitats davant la dels altres i tenir la confiança en un mateix, en definitiva, estimar-se un mateix, es l´ingredient principal per ser lleial amb tu mateix i respondre Si, si vols dir si  o  manifestar un No per resposta si ho creus convenient.
Ens traïm i  som  deslleials amb nosaltres mateixos quan no fem cas al nostre  cor i arribem a fer quelcom per  inseguretat, per evitar  conflictes entre les persones o simplement per voler ser acceptat pels altres. Que provoca en el nostre cos? En la nostre societat, s´accepta el No?
En moltes circumstàncies cal prendre una  decisió i hem de  posar pes a cada un dels costats de la balança entre el que els demés esperem de tu i  les teves necessitats; entre el que necessiten els altres i  el que tu  sents en realitat. Que et pesa més?

Ana Solanes
“Si has de dir Si, diga-ho amb el cor obert, si has de dir No,
diga- ho sense por”     Paulo Coelho.