Els pensaments, què són? Què els provoques? I la pregunta del milió es, cóm pensem?
La wikipèdia diu: “El pensament és el producte de la ment en l'acte de pensar, és a dir, les construccions mentals elaborades fruit de l'activitat del cervell.

Porto una semana amb problemes familiars, i en altres estones amb alegries; amb reunions i amb pors a resultats. Quan tanco els ulls només passen pel meu cap els problemes, les reunions, les meves mancances i sensacions; tots els meus desitjos i egos en aquestes situacions estan reflectits en els meus pensaments, que m’envaeixen constantment en tot moment: ho podia haver fet així, o podia haver dit tal cosa, o mira com m’han volgut enganyar o manipular, o si passa això diré allò altre…. Es com si volgués controlar tot allò que no es pot….

Per mi, la meva tasca i dura, ha estat alliberar la meva ment de tot aquest embolic que m’ha estat molestant tot el dia i no m’ha deixat centrar en les altres coses. M’han impedit ser objectiva ja que els meus egos han desviat el veritable problema, m’han impedit gaudir del moment en què visc pensant amb fets passats que ja no es poden canviar i em predisposen a fets futurs totalment incerts.

Som esclaus d’aquests pensaments? No ho se, pot ser que dominin molt i guiïn la vida a algunes persones, o d’altres que no els hi facin cas.

Si els pensaments són positius ens porten a resoldre problemes i a la felicitat, si son negatius ens porten depressions i tristesa. La psicologia cognitiva és una branca de la psicologia que estudia els processos mentals interns, com ara la resolució de problemes, la memòria i el llenguatge.

Per mi els pensaments forts fruïts de les meves pors, desitjos i egos em fan perdre l’objectivitat del problema i en la majoria de casos prendre accions errònies. Per això quan me’n adono intento canviar-los per a positius. Entendre als altres i posar-me al lloc dels altres m’ha ajudat a superar inseguretats i ports. M’he adonat que se’ls pot donat un gir a millor.


Però això ho penso jo, i tu què en peses? Deixes que els  teus pensaments et dominin? O tú els domines en ells?

Aquí queda un interrogant amb molts punts i el debat queda obert


Montserrat Masvidal