TENEN  BARRA  LLIURE  ELS  PODEROSOS?

El nostre admirat i mai prou ben ponderat poeta nacional, em refereixo a en Salvador Espriu, ja va escriure allò de com li agradaria fugir cap al nord, allà on la gent és noble, culta i desvetllada però també acabava per admetre de manera lacònica que malgrat tot mai no abandonaria el niu de la seva dissortada pàtria.
Evidentment de casos de corrupció, abusos de poder, prevaricació, malversació de fons públics... tampoc la gent del nord no està exempta. És un problema tan general que podem admetre que va aparellat a la condició de l’home social. El que potser és diferent és la manera d’abordar-ho i això sí que respon a unes pautes d’educació envers la col•lectivitat més rígides i no tan laxes com lluïm als països de cultura mediterrània per dir-ho vagament.
Per treure-li ferro a l’assumpte us ho enfocaré de manera humorística. Imagineu una situació delirant i descordada com la que vull reflectir en aquesta carta d’al•legacions en què un respectable capo de la màfia, a qui tothom fa la reverència quan passa pel costat, protesta airadament davant de l’aplicació de la normativa a ell que n’està per sobre d’aquestes foteses que ens afecten a la resta de mortals.


Barcelona, 13 de març de 2012


Excm. Sr Alcalde de la ciutat de Barcelona,

    Em resulta un honor dirigir-me a vostè en nom del meu representat, l’honorable senyor Don Vitto Corleone, per tal de fer-li avinent un desafortunat incident en què s’ha vist implicat el meu client. Aquest matí, tot i aprofitant un temps de lleure per la vostra magnífica ciutat, ha entrat al Corte Inglés de la plaça de Catalunya per fer unes compres i s’ha trobat amb la desagradable sorpresa que al cap d’una hora el seu xofer ha vingut a buscar-lo per comunicar-li que una grua s’acabava d’emportar el seu vehicle malgrat les reiterades protestes que el citat xofer havia adreçat als funcionaris municipals. Voldríem creure que es tracta d’un malentès i en aquesta línia:

    EXPOSO:
-    El meu representat i el seu xofer en cap moment han volgut infringir una prohibició d’aparcament. Simplement que aquesta situació d’anar a la porta del destí desitjat i deixar-hi el cotxe és la rutina habitual i mai enlloc –ni a Roma, ni a Nàpols per exemple- s’han trobat amb res de semblant.
-    El xofer ha mostrat el seu tarannà dialogant amb els funcionaris, que malauradament no entenien l’italià, i no ha fet en cap moment ús de la seva arma per no fer l’incident més desagradable.
-    El meu representat ha hagut d’agafar un taxi (evidentment sense cap comoditat ni blindatge) per traslladar-se a l’aeròdrom. Ja us fareu càrrec de l’enorme inconvenient i manca de seguretat que això li ha suposat.

Per tot això SOL•LICITO:
-    Que el proper dimarts a les 17.30 h, hora en què el meu representat té previst tornar a la plaça de Catalunya de Barcelona, li sigui retornat el vehicle al mateix lloc on se li va sostreure.
-    Que la multa que se li va imposar sigui anul•lada i no suposi una taca en l’historial d’una persona de conducta impecable i que mai no ha tingut cap incident amb la justícia.
-    Que l’import del taxi (73 euros amb cinquanta) sigui reemborsat però no pas a ell, amb la magnanimitat que el caracteritza demana que sigui ingressat a la ONG que té cura dels orfes de víctimes de la Camorra Napolitana.
-    Que s’alliçoni convenientment al cap de la guàrdia urbana perquè tingui cura especial perquè un incident tan desagradable, i que en res s’adiu amb la vostra acollidora ciutat, no torni a passar.

Convençut que sabreu rectificar el malentès produït queda a la vostra disposició
Pau Buscaraons i Picaplèits
Advocat


PS: Em plau anunciar-vos que en breu la família del meu representat es posarà en contacte amb l’equip de govern que tan exemplarment dirigiu per tal de convidar-vos a un cap de setmana a la vil•la que tenen a prop de Messina. Aprofitarem l’avinentesa per parlar d’unes requalificacions de terrenys a Collserola que de ben segur seran molt profitoses per ambdues parts.