Programa del 04/01/2011

Bona nit a tothom, avui el tema que ens ocupa es també molt similar a d'altres que hem tractat o bé esta íntimament lligat amb altres temes del programa de caire social, cultural o filosòfic e inclús podríem dir que fins i tot religiós.

De fet, si de cop i volta, em paressin al ben mig del carrer i em preguntessin que es més important per a mi (ara com ara) si els valors o els diners, dons crec que em posarien en un petit dilema; encara que crec que la meva resposta seria molt rapida, i molt clara, per a mi el més important son els valors. Però no voldria quedar com una persona que fa demagògia o es senzillament hipòcrita i diu allò que ni pensa ni sent realment a dins del seu cor, això ho tinc clar, per a mi el mes important son els valors com ja he dit abans, però també haig d'esser realista i la veritat es que en l'actual societat no podem viure sense diners, ni sense feina, ni sense una sèrie de necessitats basi cas per poder viure dignament, i malgrat ens pesi, necessitem els diners per poder menjar i poder sobreviure en aquesta societat actual.
Moltes vegades hem parlat en aquest programa sobre el tema dels valors, de vegades hem caigut en el parany de "culpar" al jovent en general d'estar mancats de valors, tan mateix el passat dimarts varem rebre una trucada dient del meravellós que es el jovent d'Avui dia, i es cert, es meravellós, però de vegades convindria que ens miréssim una mica més al nostre melic i fóssim sincers al menys amb nosaltres mateixos (no des del punt de vista de l'egoisme) i ens formuléssim dues qüestions bàsiques com son...
1r.  realment sóc sincera amb mi mateix...?
2n. son per a mi més importants els diners o els valors...?

Es ben cert que quant venim a aquest mon no portem res, i que quant deixem aquest mon... tampoc ens enduem res... llavors, tant important es per a tu, per a tots nosaltres acumular diners, si desprès no ens els podrem emportar al més enllà?.
Crec sincerament que son mes importants els valors que els diners, els diners es poden guanyar o perdre, tenir o no tenir, però els valors sempre, sempre els tindrem amb nosaltres, tinguem o no tinguem diners. Això em recorda aquella frase que diu, més o menys Això:
“No es mes ric qui més té sinó qui menys necessita”
El que caldria preguntar-nos també, es quina mena de valors els hi hem ensenyat als nostres fills i per tant, als nostres joves , moltes vegades influenciats per aquesta societat consumista i materialista. Penso que el jovent actual està canviant molt positivament els seus valors morals, perquè han vist o estan veient que no tot en aquesta vida son els diners, que no cal pagar per divertir-se tal i com apuntàvem en un programa passat, i que no tot es pot comprar amb diners, dons els diners no poden comprar la felicitat d'una persona.
Caldria d’altre banda definir quins son aquets valors dels quals estem parlant aquí, i des de el meu enteniment podrien ser aquets:
Veritat, autenticitat.
Honestedat.
Lleialtat.
Benevolència.
Tolerància.
Amistat.
Sinceritat.
Responsabilitat.
I molts d’altres que son tan mateix aspectes que defineixen a una persona tal i com hauria de  ser, una persona seria, digne i responsable dels seus actes.
Be, fins aquí la meva exposició del tema d’avui, no desitjo estendrem mes, crec que tampoc es necessari, el tema es molt clar…o no??

Gracies.