Vivim en una època on la tecnologia en telecomunicacions s'ha desenvolupat de manera increïble i cada vegada apareixen ràpides i pràctiques formes d'estar comunicats amb tothom, i aquesta és una manera que s'està utilitzant molt, a nivell de converses a un usuari o a varis usuaris alhora, amb grup.

Avantatges d'utilitzar aquesta  eina:

Els usuaris de WhatsApp poden comunicar-se entre si sense importar la companyia que cadascú tingui contractada.
La cobertura és a tot el món, els usuaris d'aquesta aplicació poden estar en contacte amb persones d'altres països i és de molta utilitat per a mantenir contacte amb amics i familiars quan es fa un viatge a l'exterior i és una de les aplicacions amb més usuaris a tot el món.

Aquest servei si s'utilitza de forma racional, es tracta d'una forma de comunicació gratuïta, ràpida i amb la qual es pot intercanviar fotos, vídeos i comentaris tan sols amb connectar-se a una wifi arreu del món.
Això pot unir i facilitar la feina d'organització de grups tant sigui d'amics, familiars, de classes, com d'afinitats, de hobbys i un llarg etcètera!


Inconvenients:

Pot ser complicat el ara i aquí, què vull dir? que en el present ens trobem que la persona que tenim davant va mirant el mòbil i tens la sensació de que no t'està atenent a tu, pots pensar que no ets prou important.
També els missatges és mal interpreten, ja que només en forma d'escrit i ràpid pot ser complicat a vegades explicar-se bé i poden haver malentesos .
O quan envies un missatge i ara mateix està en línia, però encara no ha respost, no s'entén bé. També quan veus que la Laura va escriure per última vegada a les cinc i quart de la matinada o Joan fa sis dies que no es connecta, són algunes de les investigacions que es poden fer simplement mirant el WhatsApp i que poden resultar comprometedores.

Tot això es pot agafar de moltes maneres i és poden mil suposicions, on cadascú segons la seva manera de ser o de pensar interpretarà.

Pot provocar conflictes amorosos o entre amics si els seus usuaris el fan servir de manera irracional i com una eina de control, alguns experts ho han apuntat. Us passo un link que en parla:
http://www.abc.es/sociedad/20131010/abci-pareja-rota-whatsapp-201310101325.html

També socialment sembla que sinó tens whats no estàs  al món, casi no es truca entre la gent només whats. Molta gent fa silenci als grups i només tenen so els missatges personals. Doncs quan sona el mòbil que significa que és un missatge de whats app que fem?
Jo moltes vegades crec que tindria de posar-li un horari perquè és una temptació quan veig la llum que està intermitent he de mirar i contestar. Ajhhhh és una obligació contestar al moment? Pot esperar? S'ha de silenciar? S'ha de mirar i cada quan?

Per molt que li donem voltes, els límits sobre qualsevol eina,, com és avui el que parlem sobre el whats, està en les nostres mans i mai millor dit.

Què us sembla a vosaltres?

Gemma Puig